Epson og miljøet

Nå som bærekraft er viktigere enn noen gang, er vi i Avility stolte av å å være Epsonforhandler!

For noen innen AV-miljøet er bærekraft noe man nettopp har begynt å tenke på, men Epson har lenge vært en kraftig pådriver innen bærekraft og teknologi. For Epson betyr det å være et bærekraftig selskap å være oppmerksom på ALLE aspekter av miljøet, enten det er den minste lyspæren eller den største fabrikken, både innad og utad.

Miljøvisjon 2050

Epsons visjon er å bli et uunnværlig selskap som bruker sine effektive, kompakte og presisjonsteknologier for å oppnå bærekraft i en sirkulær økonomi. De vil bli karbonnegative innen 2050 for å oppnå bærekraft og ikke minst kunne berike lokalsamfunn.

Epson har etablert mål for reduksjon av klimagassutslipp frem til 2030 i tråd med 1,5°C-scenarioet i Parisavtalen og kriteriene til Science Based Targets-initiativet (SBTi). Målet er å redusere miljøpåvirkningen av produkter og tjenester gjennom livssyklusene deres.

Et aspekt der Epson virkelig skinner er gjennom deres innovative skrivere og projektorer. En stor majoritet innen arbeidslivet bruker skrivere daglig. Derfor utviklet Epson sine egne blekkskrivere som bruker opptil 96 % mindre energi, produserer opptil 94 % mindre avfall og slipper ut opptil 92 % mindre CO₂ enn sammenlignbare laserskrivere.

I tillegg til å forbedre utformingen og ytelsen til eksisterende produkter, har bruk av prinsippene for den sirkulære økonomien krevd Epson til å tenke på virksomheten sin i et nytt lys. Gjennom Circular Economy Projects gjenspeiles Epsons tankegang gjennom bla. resirkulering av skriverkassetter.

Livssyklustenkning

Helt fra det aller første utkastet eller skissen og til den ender i resirkulering, er alle Epsons produkter nøye utviklet med en bærekraftig livssyklus i tankene. Dette er den overordnede strategien for alle deres produkter, som sørger for redusert miljøpåvirkning utenfor fabrikkene våre og helt inn i hjemmet og kontoret.

EcoVadis

Og Epsons harde arbeid for bærekraft innad i bedriften og gjennom produktene sine har virkelig satt dem på kartet. Epson fikk i 2022 sin tredje platinarangering for bærekraft på rad fra EcoVadis, en ledende leverandør av bedriftsvurderinger for bærekraft. Dette er en anerkjennelse av deres globale innsats for å opprettholde høyest mulig standarder for miljø, arbeidskraft og menneskerettigheter, etikk og bærekraftige anskaffelser, og fremhever Epsons engasjement og handlinger for bærekraft.

Denne platinarangeringen plasserer Epson i topp 1% av selskapene i sin bransje, og utmerker seg spesielt innen miljø og bærekraftige anskaffelser. Den uavhengige evalueringsmetodikken er basert på et rammeverk av 21 bærekraftskriterier (EcoVadis, 2021) kartlagt til globale standarder og veiledet av det internasjonale vitenskapelige samfunnet. Kunder kan stole på denne uavhengige sertifiseringen og være sikre på at Epson er et av de mest ansvarlige og ansvarlige selskapene i sin sektor (Epson, 2020).

Ta kontakt for å finne løsninger tilpasset ditt behov

Aktuelt

Meld deg på for å motta vårt månedlige nyhetsbrev